Nog 5 dagen!

Aftellen!! Laatste week van Tante Brocante... Kom je nog even langs?
Dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur en zaterdag de finale van 10.00-16.00 uur.
(23 februari 2016)

 

Nog 6 dagen!

Buiten is het regenachtig, maar binnen met waxinelichtjes weer zo gezellig! Wat zal ik de winkel missen. Nog 6 dagen open!
(20 februari 2016) 

Nog 7 dagen!

Tante Brocante is deze week nog 2 dagen en volgende week nog 5 dagen open! De winkel wordt al leger.... maar is nog steeds gezellig en er is nog genoeg te zien.
Van harte welkom op de Koninginnelaan te Apeldoorn en: bieden op spulletjes mág!!
(19 februari 2016) 

Nog 9 dagen!

Het aftellen is begonnen!!! Tellen jullie mee? Nog 9 dagen tot de definitieve sluiting van de winkel van Tante Brocante.

Daarna gaan we verder als webwinkel. Dus deze website blijft bestaan en óók de mogelijkheid om mooie brocante spulletjes te bestellen via internet.
(17 februari 2016) 

Will you be my Valentine?

Tante wenst iedereen een verrassende Valentijnsdag morgen!!
(13 februari 2016)

 

Laatste 2 weken!!

Lieve klant van Tante Brocante!
 
Zaterdag 27 februari a.s. is de laatste dag van Tante Brocante. Dat betekent dat we nu de laatste 2 weken ingaan en ALLES MOET WEG!!

Help je mee opruimen?

Alles is afgeprijsd. Maar de ruimte moet leeg, dus hier komt het spannende:
Als je iets leuks / iets moois / iets buitengewoons ziet...... dat je gráág wilt hebben. ..... en je vindt de prijs toch nog een tikkie te veel: doe dan een bod! 

Als je bod redelijk is, dan mag je het misschien meenemen!!!
(13 februari 2016) 

Kinderledikant

.... en voor wat grotere kinderen hebben we ook een mooi brocant ledikant!
(13 februari 2016)

 

Kinderledikant

Eens in de zoveel tijd kom je weer zo′n mooie tegen... heel brocant baby/peuter ledikant met spijlen, bolknoppen en in de originele staat!
(10 februari 2016)

 

Verjaardagskalender

De verjaardagskalender van Liefde voor Brocante is binnen! Vanaf nu in de winkel en in de webwinkel, voor € 14,95.
(10 februari 2016)

 

Kast voor veel doeleinden

Een open brocante kast.... maar dan stoer! Zeg maar wat er in kan: boeken? servies? een brocante verzameling? Je ziet de verflagen die de kast door de decennia heen gekregen heeft. Love it!!
(3 februari 2016)

 

Garderoberek

Dit zie je toch niet vaak? Een antiek garderoberek met kastje, bakje met klep, afdruipbakjes voor paraplu′s, kapstokhaken en -roedes.... helemaal gaaf en in een mooie kleurstelling: crèmewit met lichtgrijze accenten. Hij staat vanaf nu in de winkel, wees er snel bij want hij is uniek!
(29 januari 2016)

 

Jeanne d′Arc Magazine

Waar kun je straks je Jeanne d′Arc Magazine halen als Tante Brocante niet meer op de Koninginnelaan zit?
Vanaf maart kun je het magazine kopen bij Marilène Interieur & Fleur op het Mercatorplein! dat is 50 meter verderop en dat leek me heel handig voor de trouwe Jeanne d′Arc klanten! Zij neemt ook de abonnementen over en de abonnees van deze maand ontvangen haar visitekaartje bij de uitgave van februari.
(28 januari 2016)

 

Krijtverf 25% korting!!

Lieve klanten van de krijtverf!

Waar kan je de fijne krijtverf van Amazona kopen als straks de winkel van Tante Brocante niet meer in Apeldoorn zit?
We hebben goed nieuws voor je: aan de overkant!! Want Sprankelz, de nieuwe cadeauwinkel voor "gifts and more!" gaat de lijn voortzetten. De krijtverf, kalkwas, coloured wax en alle bijbehorende artikelen als mat vernis, clean, etc. gaan verkocht worden door Sprankelz, Koninginnelaan 85, Apeldoorn.
www.sprankelz.com

In de maand februari is de krijtverf nog verkrijgbaar bij Tante Brocante en wel tegen 25% korting!! De prijzen in de webwinkel zijn ook aangepast, dus je kunt het ook via het web bestellen of reserveren om af te halen.
(23 januari 2016)
 

Aftellen!

Nog maar 5 weken naar de finale!! Op zaterdag 27 februari a.s. heeft Tante Brocante voor het laatst haar deuren open op de Koninginnelaan in Apeldoorn. Met dubbele gevoelens sluiten we 11 jaar winkel af en gaan we door op het internet als webwinkel: een nieuwe uitdaging!
Het grote afprijzen is begonnen. Alles is afgeprijsd, en wat niet afgeprijsd is mag je voor 50% van de prijs meenemen!!
(22 januari 2016)

 

Oma′s ladenkastje

We hebben er weer eentje in de winkel: oma′s laden kastje op bolpootjes! Zo handig voor sjaals, handschoenen e.d.
(22 januari 2016)

 

Paasboek Jeanne d′Arc Living

De laatste paasboeken van Jeanne d′Arc Living mogen nu weg voor € 15,00 per stuk! Sprookjesachtig Pasen gaat over het maken van paasversieringen, decoraties en lekker eten zelf maken. Meer dan 400 foto′s sieren het boek en geven inspiratie voor het voorjaarsfeest.
(21 januari 2016)

 

Zwart brocante

Brocante hoeft niet altijd wit, crème of pastel te zijn... Zwart is stoer en pittig. Er is ook zwart emaille te vinden, wel schaars maar heel mooi.
(16 januari 2016)

 

Blauw serviesgoed

Het blauwe serviesgoed gaat ook in de opruiming!
Bordjes € 1,00 per stuk. Dekschalen € 5,00. Kannetjes € 5,00 en € 7,50. Serveerschalen € 5,00. Kop en schotels € 5,00.
(15 januari 2016)

 

Brocant bureautje

Vandaag zo lekker naar mijn zin in de winkel! Nieuwe brocante spulletjes, en nieuwe hoekjes gemaakt!
(13 januari 2016)
 

Kapstokken

Kapstokken met weinig of veel haken... brocante liefhebbers weten er wel raad mee!
(9 januari 2016)

 

Oude hoedendozen

In een brocante inrichting mogen mooie hoedendozen niet ontbreken... op een plank of bovenop een kast. Een stilleven om van te genieten.
(8 januari 2016)

 

Kransen 50% korting

Er zijn nog diverse grote en kleine kransen, en ze mogen nu met 50% korting weg!
(7 januari 2016)

 

Mooi brocante...

Er zijn nog veel mooie brocante spullen in de winkel... zoals een paar antieke paspoppen. Altijd al eentje willen hebben? Misschien staat er een mooie voor je bij!
(5 januari 2016)

 

Nog 2 maanden....

Laatste 2 maanden van de winkel van Tante Brocante zijn aangebroken! Aftellen.... en dan verder als webwinkel! Tante heeft er zin in! Alles is afgeprijsd in de winkel. Kom neuzen en sla je slag.
(2 januari 2016)

 

Gelukkig Nieuwjaar!!

Tante Brocante wenst al haar lieve klanten en bezoekers van de website een gelukkig en sfeervol 2016!!
(1 januari 2016)

 

Fijne jaarwisseling!!

Tante wenst iedereen een fijne jaarwisseling! Of het nou een moment van feesten is, van nadenken of herinneringen ophalen: ieder op zijn manier een fijne avond en goed nieuw begin gewenst!
(31 december 2015)

 

Verjaardagskalender Liefde voor Brocante

Nooit meer een verjaardag vergeten! In januari komt de verjaardagskalender uit van Liefde voor Brocante. Met één bladzijde per maand, met mooie foto′s zoals we gewend zijn van dit magazine! Reserveren kan! Hij gaat €14,95 kosten.
(16 december 2015)

 

Kerstartikelen afgeprijsd!

Help je mee opruimen? Ook de kerstartikelen zijn al afgeprijsd bij Tante Brocante!
(16 december 2015)

 

Jeanne d′Arc artikelen sterk afgeprijsd!

In verband met de leegverkoop van de winkel van Tante Brocante zijn alle woonaccessoires van Jeanne d′Arc Living als sterk afgeprijsd! Kortingen variëren van 10% tot 70%! Wees er snel bij, kijk in de webwinkel bij de categorie Jeanne d′Arc of kom langs in de winkel!
(15 december 2015)

 

Jeanne d′arc Magazine Kerst Editie

Nr 12 van 2015 is binnen! "De fijne kerstperiode" is het thema. Met veel foto′s van Kerst in wit, Kerst in pastel, vintage Kerst.... op je gemak zitten en bladeren wat er in jouw kersthuis past!
(25 november 2015)

 

Tante Brocante gaat stoppen

Lieve klanten van Tante Brocante!

Na 10 jaar met ongelooflijk veel plezier Tante Brocante te zijn geweest, heb ik besloten om de winkel te stoppen.
Ik heb met hart en ziel gewerkt in deze mooie brocante sfeer en ben blij zo veel lieve mensen te hebben ontmoet. Er zijn veel trouwe klanten en ik draag velen een warm hart toe.

***********************************************************************
In april 2005 heeft Tante haar deuren geopend op de Stationsstraat in Putten. In 2007 heb ik de webwinkel geopend. In 2008 is Tante met trots verkozen tot leukste winkel van Putten! Na uitbreidingen in kelder en achterkamer groeide Tante uit haar jasje. Daarom ben ik in 2013 verhuisd naar de Koninginnelaan in Apeldoorn. En sinds de zomer van 2015 is er een gezellige tearoom in de winkel gecreëerd, waar je kunt hightea’en en lunchen.
***********************************************************************

Door persoonlijke omstandigheden leg ik de activiteiten neer. Buitengewoon dank aan Gerda die me jaren trouw en met zoveel inzet heeft bijgestaan! De winkel is nog geopend tot en met 28 februari a.s. Daarna gaat Tante Brocante door als webwinkel.

Hartelijk dank voor alle klandizie en aan alle klanten die Tante Brocante gedragen hebben.

Lieve brocante groetjes,
Ingrid

PS
Graag zou ik een opvolger vinden voor de winkel van Tante Brocante. Dus als je altijd al gedroomd hebt van het hebben van een brocante winkel, voel je vrij om contact op te nemen

 

Spirit of Winter

Tot en met 22 november is op Paleis het Loo de buitenfair "Spirit of Winter". Wat mag je verwachten? 150 stands met ambachtelijke kerstdecoraties, wintermode en culinaire topstukken. Op 2 minuten rijden afstand van Tante Brocante, misschien een leuke combinatie?
(19 november 2015)

 

Liefde voor Brocante Magazine nr 03

Nr 3 van het magazine Liefde voor Brocante is gearriveerd! In dit nummer worden lezers en brocanteurs geïnspireerd met een aantal kersthuizen, achtergrondverhalen over kerstaccessoires, een brocante route en nog veel meer. Hebben!
(13 november 2015)

 

Keukenrekken

Oude keukenrekken, al of niet in een nieuw jasje gestoken, lenen zich zo mooi voor decoratie. Boven de bank, boven de eettafel, of in de keuken.... eigenlijk passen ze overal.
(12 november 2015)

 

Feestelijke koopavond!

Dit jaar is de feestelijke koopavond in aanloop naar Sint en Kerst op vrijdag 27 november. Van 17.00 tot 21.00 uur is de winkel vol met kaarsjes, lichtjes, lekkere hapjes! Van harte welkom!
(10 november 2015)

 

Oude beertjes in gesprek


 

Stoer brocante

Tante houdt ook wel van stoer brocante... de ijzeren lampjes van HK Living passen daar goed bij.
(30 oktober 2015)

 

Aanbieding van boeken!

Speciaal voor de feestdagen zijn de prachtige boeken van Jeanne d′Arc Living in de aanbieding. Alléén in de maanden november en december, sla je slag, want: op = echt op!

Beste Recepten deel 1 van € 18,95 voor € 12,95
Beste Recepten deel 2 van € 18,95 voor € 12,95
Sfeervolle feesten van € 39,95 voor € 24,95
Een vleugje Frankrijk van € 39,95 voor € 24,95

(28 oktober 2015)

 

Fotoshoot

Een fotoshoot met accessoires van Tante Brocante, hoe leuk is dat? Ik heb er niets voor gedaan, maar ben er toch een beetje trots op.
Dank je wel fotografe Bianca van Rijswijk!
(20 oktober 2015)

 

Bloempotten op voet

Er is weer een partijtje bloempotten op voet binnen! Ze zijn er in 3 verschillende maten: 20, 26 en 32 cm hoog. Prijzen zijn resp. € 18,95, € 29,95 en € 49,95.
(8 oktober 2015)

 

Liefde voor Brocante boek deel 1

Het boek Liefde voor Brocante deel 1 is in herdruk gegaan en weer beschikbaar in de winkel en webwinkel! Prijs € 29,95.
(7 oktober 2015)

 

Kroonluchters

Tante is weer op weg geweest naar België en heeft mooie oude lampen, plafonnières en kroonluchters gevonden!
(6 oktober 2015)

 

Braderie nazomerfeest Apeldoorn

Op zaterdag 26 september a.s. is in de Koninginnelaan te Apeldoorn weer het jaarlijkse nazomerfeest. De straat is dan afgesloten en er staan tientallen kraampjes voor de braderie. Ook is er muziek, modeshows, eettentjes en vertier voor kinderen.

De lunchroom en Tante Brocante zijn dan vanaf 14.00 uur gesloten.
Wel kun je buiten op het terras de drankjes en lekkere hapjes van RoyalTea nuttigen.
(18 september 2015)
 

Agenda 2016

Vanaf nu te bestellen in de webwinkel: de agenda 2016 van Jeanne d′Arc Living. Heel veel foto′s, veel ruimte voor afspraken, een lint als bladwijzer, en de bekende spreuken onderaan de bladzijde. Prijs: € 19,95.
(27 augustus 2015)

 

Quilts en kussens

Alle pastel quilts en kussens zijn afgeprijsd... van 10% tot 40%.... als je op zoek bent naar een mooie, is dit je kans om er eentje uit te kiezen voor een leuke prijs! Kijk in de webwinkel bij de categorie Kussens of Quilts.
(14 augustus 2015)

 

Liefde voor Brocante Magazine nr 02

Dit is de cover van Liefde voor Brocante Magazine nr 2! Hij ligt vanaf nu in de winkel. Bomvol met foto′s van oude brocante spullen en verhalen. Een lekkernij voor liefhebbers en veel inspiratie! Prijs € 6,99.
(13 augustus 2015)

 

Emaille blijft sfeermaker

Oud emaille blijft toch wel een mooie sfeermaker in de keuken; of het nou voor sier of voor gebruik is, het zijn blikvangers.
(1 augustus 2015)

 

Stolpen

Heel blij, want tante heeft weer een partijtje stolpen gevonden! Mèt en zonder knop, hoog en laag, diverse maten.
(8 juli 2015)

 

Opening lunchroom!

Om de opening van de lunchroom Royaltea bij Tante Brocante te vieren, staan aanstaande zaterdag 11 juli de old-timer bussen van Zorgeloos Feesten met o.a. het overheerlijke broodje entrecote, bij Tante Brocante en Royaltea op het terras.

Van 12.00 tot 17.00 uur kun je genieten van diverse heerlijke broodjes, geserveerd vanuit de oude Citroën-bus en bijv. onze verse yoghurt smoothies. Graag tot zaterdag!
(7 juli 2015)

 

Lunchroom geopend!

Vandaag * 1 juli 2015 * de officiële opening van de lunchroom bij Tante Brocante!

Vanaf nu kun je koffie en thee drinken (de lekkerste cappuccino in omstreken vindt Tante), heerlijke broodjes lunchen, gezellig samen met vriendinnen voor een high tea reserveren, of genieten van het huisgemaakte gebak! RoyalDaan Is per 1 juli gestart vóór in de winkel van Tante Brocante en verzorgt al het lekkers!!

* cappuccino * latte macchiato * lunch * high tea * chocolaatjes * delicatessen * gebak * espresso * smoothies * diverse thee *

Van harte welkom op dinsdag t/m zaterdag!!
(reserveren voor de high tea aanbevolen)
(1 juli 2015)

 

Telefoon storing

Door een telefoonstoring zijn we tijdelijk niet bereikbaar op het hoofdnummer, maar op: 055 - 576 1809.
(26 juni 2015)

 

Terras geopend!

Vanaf vandaag is het terras geopend! RoyalTea en Tante Brocante zijn klaar voor de zomer!

Cappuccino, machiatto, diverse soorten thee, een kleine kaart voor de lunch, chocolade, snoeperijen.... schuif gezellig aan of reserveer voor een heerlijke high tea.
(21 juni 2015)

 

Corsetten

Erg naar uit gekeken! De corsetjes van Jeanne d′Arc Living zijn binnen... in twee kleuren: crème en thee. Vanaf nu ook te bestellen via de webwinkel.
(19 juni 2015)

 

Aankleding paspop

Met een voorliefde voor paspoppen heeft Tante Brocante altijd wel accessoires in de winkel om je paspop aan te kleden.
(26 mei 2015)

 

Nieuws over Liefde voor Brocante

Goed nieuws: zowel het magazine Liefde voor Brocante nr 1 als het boek deel 1 zijn beiden uitverkocht, maar gaan in herdruk!
Heb je één van beide gemist en wil je deze als nog hebben, dan kan je een exemplaar reserveren bij Tante Brocante.
(21 mei 2015)


 

Hemelvaartsdag open

Op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei a.s., is Tante Brocante open van 11.00 tot 17.00 uur. Van harte welkom!

 

Moederdag aanbieding

Vaders opgelet!
Hele leuke Moederdag aanbieding voor a.s. zondag, het receptenboek van Jeanne d′Arc deel II van € 18,95 voor € 12,50! Maak haar blij met het populaire kookboek vol met Scandinavische lekkernijen en stiekem ook jezelf -want de gerechten zijn niet alleen mooi gefotografeerd, maar ook héél lekker.
(5 mei 2015)

 

Vrolijk Pasen!


 

Liefde voor Brocante Magazine

Herken jij je hierin?
′Liefde voor het verleden, hang naar nostalgie en romantiek, verzot op brocante meubels en accessoires die een verhaal vertellen.....′

Dan voel jij je vast aangesproken door het nieuwe tijdschrift Liefde voor Brocante. Dit tijdschrift is een logisch vervolg op het succes van de boeken Liefde voor Brocante deel I en deel II. Liefde voor Brocante Magazine verschijnt in mei 2015 en wordt een inspiratiemagazine dat inspeelt op jouw behoefte om in en buiten huis te genieten van een brocante inrichting.

Wat mag je verwachten? Liefde voor Brocante Magazine wordt een kwartaaluitgave met minimaal drie uitgebreide binnenkijkers, verhalen achter de meubels of accessoires van toen, workshops, columns en interviews met leading lady’s en alleen de allerbeste verkoopadressen op het gebied van brocante in Nederland en België.

Het magazine gaat € 6,99 kosten. Reserveren kan al via de webwinkel van Tante Brocante en een abonnement is ook mogelijk. Dan ligt het tijdschrift ieder kwartaal voor je klaar of krijg je hem opgestuurd.

Editie 1: verschijnt half mei 2015
Editie 2: verschijnt half augustus 2015
Editie 3: verschijnt half november 2015
Editie 4: verschijnt half januari 2016
(19 februari 2015) 

Lint en kant

Tante heeft altijd een voorraad aan kantjes, kleedjes en lint. De voorraad is aangevuld met zachte pastellinten in poederkleuren. Zo mooi voor samenbinden en bundelen van stapeltjes: boekjes, linnen, om glaswerk, noem maar op!
(18 maart 2015)

 

Openingstijden april

′s Ochtends is het altijd stiller in de winkel; die tijd kan Tante goed benutten om in de werkplaats wat te doen. Dus in de hele maand april is Tante pas om 11.00 uur open. Dan kunnen jullie lekker uitslapen ;-)


 

Brocante Special

De Brocante Special nr 6 van At Home is vanaf januari verkrijgbaar.... deze gaat over verzamelingen! Van dezelfde soort items als tasjes, vingerhoedjes, spuitflessen, servies..... of op kleur mintgroen, oudroze, fransblauw.... En hoe bewaar je dan je mooie collectie? Tante Brocante wordt genoemd als het gaat om rekjes en kastjes!
(22 januari 2015)

 

Sissi expositie

In Paleis Het Loo, om de hoek bij Tante Brocante, is een tentoonstelling over de Oostenrijkse keizerin Sissi. Niet alleen films en foto′s, maar ook persoonlijke bezittingen worden getoond. De exposiite is van 10 april t/m 27 september.
(20 januari 2015)

 

Brocante en High Tea

Ideetje voor de voorjaarsvakantie? Combineer een bezoek aan Tante Brocante met een heerlijke high tea!

Tegenover Tante Brocante aan de Koninginnelaan in Apeldoorn is Royal Tea gevestigd. Daar kun je terecht voor een lekkere lunch, een uitgebreide high tea, of een kopje heerlijke koffie of thee met wat lekkers (reserveren voor de high tea!). www.royaltea.nl

Bij je aankopen bij Tante krijg je een tegoedbon voor een 2e kopje gratis. Deze is alleen geldig in de voorjaarsvakantie (14 febr - 1 maart 2015).

 

Prettige feestdagen!


 

Kerstvakantie geopend!

In de Kerstvakantie (20 december 2014 tot en met 3 januari 2015) is Tante Brocante geopend! Van harte welkom!

Let op de aangepaste openingstijden!


 

Brocante vondsten!

Vandaag genieten van het plaatsen van brocante vondsten in de winkel: tafeltjes, vensterbankjes, kransen, grote dokerstas, Biedermeijer bijzettafel, koffer...... Allemaal een mooi plekje geven!
(1 december 2014)

 

Winterkoopavond

Vrijdag 28 november jl. was Tante Brocante open voor de feestelijke aankopen van de decembermaand. Het was zo′n gezellige avond met veel hartelijke klanten: bedankt dat jullie gekomen zijn en voor jullie vertrouwen! Het stimuleert om volgend jaar weer een avond te organiseren!
(29 november 2014)

 

Verloting boek

Onder alle bezoekers van de Winterkoopavond van 28 november jl. heeft Tante Brocante het mooie boek "Geniaal Hergebruik" van Jeanne d′Arc Living verloot....

De gelukkige is Gerda Hengstman! Zij heeft persoonlijk bericht gehad en mag het boek ophalen in de winkel.

Voor degenen op wiens naam het lot niet is gevallen: gewoon volgende keer weer mee doen!!
(29 november 2014)

 

Goodiebag!

Voor de klanten die de Winterkoopavond op vrijdag 28 novemer a.s. bezoeken staat er een goed gevulde goodiebag klaar! Spannend..... Tante kan verklappen dat de inhoud ècht leuk is!
(22 novemer 2014)

 

Beer krijgt nieuw huis

Deze oude beer doneert Tante Brocante aan de loterij van de stichting Haarwensen voor de benefietdag in Theater Orpheus te Apeldoorn.

Stichting Haarwensen zorgt dat kinderen, die als gevolg van een medische behandeling kaal zijn geworden, weer met een volle haardos door het leven kunnen.

De oude beer komt uit de privé collectie van lieve en gewaardeerde klant Hans Kelman!
(22 november 2014)

 

Liefde voor Brocante

Vanaf heden in de winkel: "Liefde voor Brocante" deel II, het prachtige boek van de Nederlandse zussen Willeke en Margreet, bordevol met mooie foto′s van binnenkijken en winkeladresjes... maar dan alléén brocante! Super mooi.... durf het haast niet te zeggen, maar nóg mooier dan deel I.

Ook te bestellen via de webwinkel, onder categorie diversen. € 34,95.
(19 november 2014)

 

Winterkoopavond

Op vrijdag 28 november a.s. heeft Tante Brocante weer een gezellige koopavond en die staat natuurlijk in het teken van de komende feestdagen!

De koopavonden van Tante zijn altijd aangekleed, met veel kerstlichtjes, kaarsjes, glühwein, lekkere hapjes en aanbiedingen. Van 17.00 tot 21.00 uur is de winkel open en helemaal in kerstsfeer.

Onder de bezoekers wordt een boek verloot, en iedere klant krijgt een goed gevulde goodiebag mee (zolang de voorraad strekt)!!

 

Restylen in opdracht

Wist je dat Tante Brocante ook jouw meubels kan restylen? Bankjes of stoelen bekleden, meubels verven? Tegen een vooraf afgesproken uurtarief, of indicatie voor het totaalproject kan Tante meubels voor je aanpassen.

Deze antieke grenen kast heeft een witte eigentijdse jas gekregen.

 

Herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie is Tante ook een paar dagen weg.... dus let op: de winkel is gesloten op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 oktober 2014!
(10 oktober 2014)

 

Nazomerfeest

In de straat waar Tante Brocante gevestigd is, de Koninginnelaan, wordt op zaterdag 27 september het nazomerfeest georganiseerd. Er zijn tientallen kramen, een podiumprogramma met live optredens en een modeshow.

Tante neemt deel met een gezellige marktkraam met allerlei aanbiedingen van Clayre & Eef, Home Art en Jeanne d′Arc. Kom gezellig langs! Het feest duurt van 15.00 uur tot 21.00 uur.
 

Veel vondsten in de winkel

Na een korte trip heeft Tante weer allemaal vondsten toegevoegd aan de winkel... genieten van sfeer en vervlogen tijden!
(16 september 2014)

 

Zomeraanbieding

Zolang de zomer nog duurt is het boek "Inspirerende Zomerhuizen" van
Jeanne d′Arc Living in de aanbieding: van € 39,95 voor € 19,95!!!

Bestel hem via de webwinkel of kom hem ophalen in de winkel aan de Koninginnelaan 66 te Apeldoorn.

Inspirerende Zomerhuizen is een mooi boek, met meer dan 400 sfeerfoto′s van Scandinavische huizen, binnenkijken, tuinen, etc. Het boek heeft een zijden harden kaft, met een boekomslag. Mooi als cadeau, of om sfeervol neer te leggen onder salontafel of bijzettafel.

De boeken van Jeanne d′Arc zijn alleen verkrijgbaar via de brocante en woonwinkels, en zijn niet in de boekhandel te koop.

 

Zomervakantie

Wegens kort reces is Tante Brocante gesloten op dinsdag 19 en woensdag 20 augustus 2014. Tante wenst iedereen heel fijne zomervakantie en mooie herinneringen!!

 

Wandrek

Wil je ook zo′n mooi wandrek? Tante kan ze op maat verzorgen... deze op de foto is 150 cm breed. Prachtig voor boven de bank of in de (woon)keuken.
(20 april 2014)

 

Woonstijl

Een maand geleden was Woonstijl in de winkel van Tante en maakte een mooie rapportage. Dit is het resultaat! Wat gek om op de cover te staan, maar trots!!!
(18 april 2014)

 

Vondsten

Nieuwe vondsten in de winkel.... ook toegevoegd aan de webwinkel. En ondertussen genieten van de zon!!
(10 juni 2014)

 

Winkelwaakhond

Vaste klanten kennen haar..... Lisa is altijd mee naar de winkel. Ze heeft haar eigen brocante slaapplaatsje.

 

Tante 1 jaar in Apeldoorn!

Zaterdag 17 mei is het een jaar geleden dat Tante Brocante haar deuren opende in Apeldoorn. Dat vieren we met veel lekkers en voor ieder koffie/thee. Je bent van harte uitgenodigd!!
(13 mei 2014)

 

Boek krijtverf en kalkwas

Christel van Bragt, oprichter en eigenaar van Amazona, deelt haar kennis en inzicht in het werken met krijtverf, kalkwas en colourwax, in haar nieuwe boek.

Praktische tips, ideeën, technieken, voorbeelden en veel foto′s. Vooral de stap-voor-stap werkbeschrijvingen en metamorfoses zijn mooi. Het boek is verkrijgbaar in de (web)winkel en kost nu € 17,95.

Tante Brocante verkoopt al sinds de oprichting van Amazona het hele pallet aan krijtverf, kalkwas en colourwax in de winkel. De produkten zijn 100% ecologisch, en hebben alleen natuurlijke grondstoffen en pigmenten, in tegenstelling tot andere watergedragen krijtverven op acrylbasis die wel degelijk chemische bestanddelen bevatten.
(9 mei 2014)


 

Woonmagazine Woonstijl

Vandaag was Woonstijl in de winkel! Wat een gezellige ochtend, met een professionele fotografe en 2 dames van de redaktie..... spannend hoor, in juni komt Tante Brocante erin!
(9 mei 2014)

 

Brocante tour

Tante is naar le Sud de la France geweest.... en heeft mooie brocante gevonden. Spulletjes hebben deze week een plek gekregen in de winkel!
(3 mei 2014)

 

Pasen in de winkel.....


 

Antiekmarkten Apeldoorn

Ook in 2014 worden de antiek- en curiosamarkten op het Marktplein en Raadhuisplein in Apeldoorn georganiseerd op de donderdagen 10 en 24 juli en 7 augustus.

De antiek- en curiosamarkten zijn een begrip, niet alleen in Apeldoorn maar in geheel Nederland! Naar verwachting zullen er ca. 300 kramen te vinden zijn. Het aanbod is dus groot - de kramen worden bezet door bedrijven die handelen in antiek, door deelnemers die het verzamelen van antiek als hobby hebben en door deelnemers die de zolder van hun voorouders aan het opruimen zijn geweest.

Leuk uitstapje om te combineren met een bezoek aan Tante Brocante!
(3 april 2014)


 

Jeanne d′Arc magazine april en mei

Nieuws over de magazines van Jeanne d′Arc van deze twee maanden:

Nr 4/april gaat over de lente met aandacht voor Pasen en paasdecoraties. Het bijzondere thema is hergebruik in de kinderkamer en biedt veel brocante foto′s. Met een mooie binnenkijkreportage in Heerenveen. Nu verkrijgbaar in de winkel.

Nr 5/mei heeft als thema mooie Bruiloften en laat zien hoe je een vintage bruiloft creëert. De grootste dag in je leven, bloembinden, en ook nog binnenkijk foto′s. Nu alvast te reserveren in de winkel.
(28 maart 2014)

 

Paasboek in de aanbieding

Speciaal voor Pasen is het boek van Jeanne d′Arc Living "Sprookjesachtig Pasen" afgeprijsd van € 39,95 voor € 19,95.

Het boek geeft beschrijvingen en voorbeelden voor het zelf maken van paasdecoraties en -versieringen. Verder lekkere lenterecepten en meer dan 400 fantastische foto′s.
(21 maart 2014) 

Libelle

Libelle heeft een vrolijk stukje over Tante Brocante geplaatst:

 

Paas workshop

Op donderdag 17 april geeft Tante Brocante een Paas Workshop .

Onder begeleiding van Mady, van Made by Mady, met jarenlange ervaring als bloemstyliste, wordt het een gezellige avond! Je gaat zelf aan de slag met vers groen, draad, tang, lijmpistool en maakt een prachtig paasstuk of paaskrans.

De workshop duurt van 19.00 tot 21.00 uur. De prijs is € 24,95 en is inclusief het materiaal, thee/koffie en lekkers. Bij opgave voor deelname geef je aan welk stuk je wilt maken en vragen wij je een aanbetaling van € 5,00. Annuleren kan tot 48 uur vantevoren.

De workshop wordt gegeven op locatie van Tante Brocante, aan de Koninginnelaan 66 te Apeldoorn en de winkel is deze avond ook geopend voor de deelnemers.

Naast deze datum kun je natuurlijk altijd met een eigen groep (minimaal 6 deelnemers) een workshop volgen op een eigen gekozen datum.
(14 maart 2014)

 

Enjoy!

Op vrijdag 21 maart organiseert Enjoy een Ladies Evening in Apeldoorn!

Wat mag je verwachten van deze avond?
Een heerlijke avond met vrolijke lentekleding: tuniekjes, bloesjes, katoenen broeken, leuke pastelkleuren, kant, voiles.... beetje Ibiza-style en brocante gemixt.

EN high tea hapjes en ander lekkers van Royal Tea, mooie sieraden van Exoal, een professional legt tarot kaarten tegen een kleine vergoeding...

EN Tante Brocante is er aanwezig met een stand met brocante, paasversieringen en home decoration spulletjes!

Vrijdagavond 21 maart, toegang is gratis, parkeren voor de deur en makkelijk bereikbaar: adres is Prinsenweide 5, 7317 BA Apeldoorn.
(10 maart 2014)

 

Voorjaarsvakantie

…. de herfst gaat stiekempjes over in de lente. Daar kijken we zo naar uit! Een enkeling gaat nog op de latten in het buitenland, maar hier in ons eigen land hoeft de sneeuw eigenlijk niet meer!

We willen graag naar buiten de tuin in en de lente opsnuiven. Binnen frisse lichte lentekleuren brengen.

Volgende week is het al voorjaarsvakantie . Bij Tante krijg je een lekkere kop cappuccino met wat lekkers…. En bij je aankopen boven € 15,00 krijg je de At Home van maart t.w.v. € 5,75 er gratis erbij!
(11 februari 2014)


 

Romantische kleding met veel kant!

Vandaag de kledingcollectie van Jeanne d′Arc Living voor zomer 2014 bekeken... Daar word je vrolijk van!! Pastels, wit & crème, véél kant, romantisch en heel vrouwelijk. Binnenkort in de winkel en de webwinkel.
(3 februari 2014)

 

Zijden bloemen

Vanaf nu heeft Tante ook een bescheiden aantal zijden bloemen in de winkel.... zo mooi te combineren met brocante!
(18 januari 2014)

 

Goede voornemens

Kerstspullen de kamer uit en terug naar zolder.... het is nog wat vroeg voor de voorjaarsschoonmaak..... maar een start maken met plannetjes is alvast leuk!

Met krijtverf op de muren krijg je een hele andere look in huis en ook meubeltjes kun je eenvoudig restylen met het mooie kleurpalet van Amazona.

Een emmer kost € 23,95.
(10 januari 2014)

 

Gelukkig nieuwjaar!

Tante wenst iedereen een rustiek en liefdevol 2014!!

 

Kerstkoopavond

De Candlelight Koopavond in november was zo gezellig dat Tante Brocante dit jaar nog een keer ′s avonds open gaat..... op vrijdag 13 december 2013 van 18.00 tot 21.00 uur. Knus winkelen vlak voor de feestdagen, mooie kerstspullen en -cadeautjes scoren met hapje en drankje, kaarslichtjes en inspiratie!

Fashion Store 055 (gevestigd tegenover Tante Brocante) opent ook weer haar deuren op deze avond, en de koopavond wordt feestelijk ondersteund door Marcel′s Kaaswinkel.... wat een idee: een glühweintje met proeverij van kaasfondue! Jammie, kom je ook?

* 10% korting op alle kerstartikelen
* Koffie/thee/drankje en lekkernijen
* Gratis At Home bij besteding > € 10
* Store 055 ook geopend
* Proeverij Marcel′s Kaas
* Verloting kerstboek ′een vleugje Frankrijk′

(25 november 2013)

 

Liefde voor Brocante

Al eerder aangekondigd: er komt een fantastisch mooi boek uit over brocante...... "Liefde voor Brocante" ..... Eind november ligt deze in de winkel. Prijs € 29,95. Prachtcadeau voor in de Sintzak of voor onder de kerstboom. Reserveren is mogelijk.
(3 november 2013)

 

Koopavond

Tante Brocante heeft dit jaar weer een koopavond voor de feestdagen.... op vrijdag 15 november, kom je ook??

In de winkel liggen nu al de eerste kerstartikelen, en half november is alles helemaal uitgestald en in kerstsfeer. Met een hapje en drankje, en de sieraden van Het Klavertje wordt het weer een gezellige vriendinnenavond!!

En wat het deze keer extra feestelijk maakt is dat Store 055 - aan de overkant - deze avond speciaal voor jou is geopend. Hier vind je de nieuwste fashion en accessoires voor een leuke prijs waar jij blij van wordt.
(25 oktober 2013)

 

Agenda 2014

Hij is mooi.... zonder meer! De agenda van Jeanne d′Arc Living voor 2014. Prachtige foto’s, plaats voor notities, een lint om de datum bij te houden waar je bent, levensspreuken en achterin het adresboek.

Vanaf nu verkrijgbaar in de (web) winkel! Prijs € 19,95. Verzendkosten € 3,50.
(22 augustus 2013)

 

Franse Finesses

Het nieuwste boek van Jeanne d’Arc Living is binnen: Franse Finesses - met een Scandinavische touch.

Ook dit keer hebben de dames van Jeanne d’Arc weer de juiste toon en de prachtige foto’s weten te raken. Het boek biedt niet alleen inspiratie, maar verbazing over hoe mooi oude spullen kunnen zijn.
(22 augustus 2013)

 

Nazomerfeest Koninginnelaan

Zaterdag 28 september a.s. vindt aan de Koninginnelaan in Apeldoorn het Nazomerfeest plaats. Het jaarlijks terugkerende feest mag zich telkens weer verheugen op een groot aantal bezoekers.

Er is een braderie met meer dan 80 kramen van zowel de winkeliers, met zeer veel aanbiedingen, als kraamhouders met allerlei curiosa, ambachten, demontraties, enz. Er is een podium met muziek, een modeshow en er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden. Het feest duurt van 16.00 tot 22.00 uur.
(10 augustus 2013)
 

Royal Tea

Tegenover Tante Brocante zit een mooie tearoom waar je thee en koffie kunt drinken, kunt lunchen, een high tea kunt reserveren, of workshops kunt volgen. Al diverse klanten van Tante Brocante zijn er geweest en zijn enthousiast! De sfeer en entourage ligt in het verlengde van Tante Brocante, dus een aanrader om het eens te combineren! www.royaltea.nl Reserveren is gewenst.
(10 augustus 2013)

 

Liefde voor Brocante

Vandaag was Margreet Frens op bezoek. Schrijfster, fotografe en uitgever van het boek "Liefde voor Brocante". Het boek gaat verschijnen medio november.... tante kijkt er nu al naar uit!
(21 juni 2013)

 

Brocante aanvullingen

Na een tour door Frankrijk is de winkel weer aangevuld met oude brocante.... van alles wat: kisten, klapstoeltjes voor de tuin, oud kant, spuitflessen, kleinmeubels.... Alles staat al in de winkel en een paar artikelen zijn toegevoegd aan de webwinkel. Ook waren een paar kasten klaar en die zijn van de werkplaats naar de winkel verhuisd. De winkel is weer lekker vol!
(15 juni 2013)

 

Fotoshoot

Vandaag een professionele fotoshoot gehad van de fotografe voor het blad Wonen Landelijke Stijl en Jeanne d′Arc Magazine. Spannend wat daar weer uit komt rollen! Het was in ieder geval heel gezellig!
(11 juni 2013)

 

Opening Apeldoorn!

Op 17 mei jl. was het dan zover: de officiële opening van het nieuwe pand van Tante Brocante op de Koninginnelaan 66 te Apeldoorn! Het werd een gezellige drukke dag met veel oude en nieuwe klanten, vrienden, familie, leveranciers, geïnteresseerden, de krant, winkeliers uit de straat... heel erg bedankt voor de spetterende start!
(20 mei 2013)

 

Laatste dag!

Oooh nou is het toch zo ver: laatste dag in Putten is aangebroken! De winkel staat nog vol, maandag komt de vrachtwagen en gaan we alles inpakken. Bedankt vriendelijke mensen uit Putten voor de gezellige jaren! We gaan verder in Apeldoorn en hopen daar veel bekende èn nieuwe klanten te mogen begroeten.
(4 mei 2013)

 

Koopjeshoek!

Pas geopend en op veler verzoek: de Koopjeshoek!
Nu de laatste maand op de Stationsstraat in Putten is begonnen, gaat Tante spullen opruimen! Dan wordt de grote verhuizing naar Apeldoorn wellicht iets makkelijker. In de koopjeshoek tref je buitenkansjes, enorm afgeprijsde spulletjes: servies, quilts, lampekappen, linnen, heel divers dus. Help mee met opruimen bij Tante!
(5 april 2013)

 

De nieuwe locatie....

Hieronder een foto van het nieuwe pand waar Tante Brocante naar toe verhuist in mei..... We hebben er zin in! De verbouwing verloopt voorspoedig; muren betimmeren, alles verven... het wordt weer een even knusse winkel, maar nu met méér vierkante meters!

Het pand is gebouwd in 1935 en is een voormalige bakkerij. Als je goed ruikt, ruik je het versgebakken brood nog.
(5 april 2013)

 

Kant

Tante heeft weer een partij mooi kant op de kop getikt.... gehaakt kant, gekantklost kant, Zwitsers kant...... Op de foto een greep uit de aanwinsten!
(28 maart 2013)

 

Brocante vondsten

Tante is door de sneeuw op scharrel geweest en heeft weer een paar geweldige vondsten mee kunnen terugnemen. Daar word je zó vrolijk van!!
(25 februari 2013)

 

Tante gaat verhuizen!

Misschien had je het al wel gehoord in de wandelgangen.... maar nu is het dan toch ècht definitief en onomstotelijk: Tante Brocante gaat verhuizen!! zaterdag 4 mei is de laatste dag dat de winkel open is in Putten en op vrijdag 10 mei (dag na Hemelvaart) opent Tante haar nieuwe deuren in Apeldoorn, met een feestelijke opening in het Pinksterweekend: vrijdag 17 en zaterdag 18 mei!!

Het nieuwe adres wordt: Koninginnelaan 66, Apeldoorn.
(20 februari 2013)

 

Geniaal Hergebruik

Jeanne d′Arc introduceert een boek over het hergebruik van oude schatten! Oude vondsten, gedaan op o.a. allerlei markten, die lang geleden voor verschillende doelen dienst hebben gedaan... krijgen een inventief hergebruik. In dit boek verzamelde Jeanne d′Arc de beste ideeën!

Verschijnt 1 mei a.s...... precies op tijd voor moederdag! Het boek gaat € 19,95 kosten.
(10 februari 2013)

 

Heel veel nieuwe meubeltjes

Tante is weer een paar keer op stap geweest en dit keer thuis gekomen met véél servies en meubeltjes. Grote kasten, kleine kastjes, krukjes, bijzettafeltjes.... De artikelen zijn toegevoegd aan de webwinkel en kom gerust genieten in de propvolle winkel!
(25 januari 2013)

 

Sprookjesachtig Pasen

Het nieuwe boek van Jeanne d′Arc Living heet een Sprookjesachtig Pasen en ze hebben niet overdreven: wat een mooi boek! Bomvol foto′s van Paastafels, Paasdecoraties, inspiratie voor het maken van Paasversieringen en lekkere recepten. Het boek kost € 39,95.

Vanaf nu in de winkel en ook te bestellen via de webwinkel.
(9 januari 2013)

 

Open in Kerstvakantie

Dit jaar voor het eerst: Tante Brocante is open in de Kerstvakantie op vrijdag 28 december en zaterdag 29 december. De kerststpullen zijn dan met 50% afgeprijsd..... Maak er een uitstapje van en kom gezellig buurten!

Tante wenst iedereen heel fijne feestdagen!

 

Eeuwige kalender

Deze is echt te mooi! Eerst denk je, maar hoe kan ik hem dan gebruiken? Maar als je er doorheen bladert begrijp je het: deze móet je hebben! De eeuwige kalender van Jeanne d′Arc Living.

Leg hem neer of zet hem op een plank als originele verjaardagskalender, dan kan hij ieder jaar weer mee! Met veel ruimte voor notities per datum, dus schrijf niet alleen verjaardagen, maar ook andere jubilea, mijlpalen, herinneringen. Met veeeel mooie foto′s! Mooi als cadeau. Prijs € 19,95.
(6 december 2012)

 

Oude kerstballen

Voor de brocante liefhebber heeft tante een paar dozen vol met oude kerstballen!

 

Jeanne d′Arc december

Het laatste nummer van Jeanne d′Arc van dit jaar is binnen.... Met de titel "Eindelijk kerst!" is hij niet te missen, met fraaie foto′s van de eenvoudige maar zo mooie Scandinavische kerstsfeer. Bomvol inspiratie!

 

Verloting boek

Op de kerstkoopavond van 16 november jl. konden klanten zich -wederom- inschrijven voor een verloting van het mooie kerstboek van Jeanne d′Arc "een vleugje Frankrijk"... Het boek is gewonnen door Cornelia van Bree, van harte gefeliciteerd!!! (winnares heeft inmiddels persoonlijk bericht ontvangen)
(21 november 2012)

 

Kerstkoopavond

Wat was het een gezellige KerstKoopavond!
(16 november 2012)

 

Kerstgroen

Mady heeft verse kerststukken gemaakt voor in de winkel, hier zie je haar aan het (vak)werk.....

 

Kerst in de winkel


 

Kerstkoopavond

Vorige maand hadden we er nog niet zo′n zin in.... de winter, de donkere dagen, de feestdagen.... Dat is inmiddels wel anders!!

De winkel vult zich met mooie, gezellige en bijzondere kerstspullen.
Propvol staat hij nu met oude en nieuwe kerstballen, glas, kandelaars, engelen, mariabeelden, kant.... We hebben de laatste 3 weken èxtra
veel ingekocht en zijn er (bijna) klaar voor:

***********************************
vrijdag 16 november KerstKoopavond
1800 - 21.00 uur

***********************************

Kom gezellig langs voor een drankje, wijntje, hapje!!

Ook deze avond verloten we weer onder de inschrijvers een mooi boek
van Jeanne d′Arc: "Een vleugje Frankrijk". Nog nooit was je kans zo
groot om iets te winnen!

Verder is er een hoek ingericht voor de schitterende fonkelende
sieraden van Yvonne en Annette, met glaskralen, parels, swarovski strass en stenen.

Besteed deze avond meer dan € 20 en krijg gratis de Ariadne At Home
van november.

En dan nog diverse kerstaanbiedingen... scherp geprijste artikelen,
speciaal op deze avond afgeprijst, zodat je met iets leuks en tegen een goede prijs naar huis kunt gaan!!

Graag tot ziens op 16 november!

 

Verloting boek

Op de onlangs georganiseerde Ladies Night is het boek "Een vleugje Frankrijk" verloot, het mooie kerstboek van Jeanne d′Arc Living. Het is een schitterend boek, 160 bladzijden tellend, met harde omslag, met veel mooie foto′s en inspiratie.

Uit alle deelnemers is Sandra Uyterlinde de gelukkige, zij heeft het boek gewonnen!!! Van harte gefeliciteerd!!! (inmiddels heeft zij persoonlijk bericht ontvangen)

Op de kerstkoopavond op vrijdag 16 november a.s. wordt er weer één verloot.... kom langs, en ding mee naar dit prachtige boek!
(28 oktober 2012) 

Daphne′s Diary

Daphne.... van het tijdschrift Daphne′s Diary is gezellig op bezoek geweest in de winkel van Tante Brocante en ze heeft er een stukje over geschreven in haar dagboek... echt zo′n lief stukje! Ze had het idee opgevat om van een oude broodplank een memobord te maken... zie hier de foto′s en haar verhaal.
(19 oktober 2012)

 

Ladies Night druk bezocht

De Ladies Night in Putten was uitverkocht: wat een goed idee, een theatervoorstelling gecombineerd met een hal vol leuke kraampjes. Van sieraden, kleding, saunabonnen, decoratie tot soepblikken en een fiat 500 Gucci! Tante Brocante stond er ook met een kleine stand met superaanbiedingen.

 

Tafelzeil steigerhout

Nieuw! In de collectie van tafelzeilen is nu ook deze leuke uitvoering te krijgen: steigerhout. Past in zo veel soorten interieurs en zeker ook bij brocante. Zowel binnen als buiten te gebruiken. De breedte is 140 cm en hij kost € 9,95 per meter.
(15 september 2012)

 

Jeanne d′Arc Living agenda 2013

Voor het eerst dit jaar heeft Jeanne d′Arc Living een agenda uitgeven. Een prachtige en praktische agenda, volledig in het Nederlands met een mooie en overzichtelijke indeling. Zowel een maandoverzicht, een weekoverzicht, als bladen met dagen, met veel ruimte voor notities.

De afmeting is 15 x 21 cm. De agenda heeft een harde kaft en heeft natuurlijk allerlei mooie sfeerfoto′s. Handig voor eigen gebruik, maar zeker ook mooi als Sinterklaas- of Kerstgeschenk! Prijs: € 19,95
(11 september 2012) 

Nieuw brocant servies!

Appletree gaat helaas stoppen met de productie van het brocante servies dat Tante Brocante jaren in de winkel heeft gehad... je kent het misschien wel: het servies in wit, lichtblauw en olijfgroen met het doorgeschuurde randje.... De laatste stuks zijn in de webwinkel nog verkrijgbaar.

Maar er is goed nieuws! Tante heeft een heel mooi, leuk servies gevonden dat als opvolger kan dienen... èn: het is ook nog goed te combineren met het Appletree servies. èn: het zit in dezelfde leuke aantrekkelijke prijsklasse!

Het is verkrijgbaar in wit en heeft een rond medaillon als kenmerkende stijl. De fantasienaam is "Nora". Hierbij een paar fotootjes... misschien raak je net zo enthousiast als Tante!
(31 augustus 2012)

 

Porceleinen kastknopjes

Vaak hoort Tante dat klanten heeeeel lang gezocht hebben.... et voìla: bij Tante ligt een assortiment kastknopjes! Als je het zelf leuk vindt om een kastje op te knappen, ontbreekt soms net dat mooie knopje. Groot, klein, in verschillende vormen, kleuren... In de Ariadne At Home gelezen: "in suikerzoete pastels hebben ze wel iets weg van snoepjes"...
(31 augustus 2012)

 

Jeanne d′Arc over paspoppen

Veel te vroeg, maar toch al vast een aankondiging, want deze mag je niet missen!! Het magazine van Jeanne d′Arc Living van september gaat over oude paspoppen .... een passie van Tante Brocante. Alleen al om de omslagfoto wil je hem hebben! Reserveer vast, want deze zal snel uitverkocht zijn. Het maandblad verschijnt in de eerste week van september.

In de winkel heeft Tante Brocante nog diverse ècht antieke paspoppen, kleine maten en grote maten, en de ′ingesnoerde′ keu.
(17 augustus 2012) 

Pronkkastjes...

Net gelezen in de Ariadne At Home: pronkkastjes, overal leuk in huis, om je heel speciale kleine spulletjes in te bewaren. Die kostbaarheden die misschien niet duur zijn, maar wel onvervangbaar. Tante heeft er een paar in de winkel omdat ze ze zelf ook zo leuk vindt.
(16 augustus 2012)

 

Tour Brocante

Tante is op reis geweest naar België en heeft weer tal van mooie oude brocante spullen gevonden. Kant, kraagjes, linnen, gordijntjes, een mooie paspop, een antiek garenkastje,..... Het heeft allemaal een plekje gekregen in de winkel. Genieten!
(10 augustus 2012)

 

Jeanne d′Arc augustus

Vanaf nu weer in de winkel... de Jeanne d′Arc Living magazine van augustus, met heel veel tuinfoto′s, zomerse recepten, en inspiratie voor picknicken in tuin of op het strand. Bel gerust om er eentje te reserveren!
(1 augustus 2012)

 

Tussen Kunst Kitsch en Coniferen

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 augustus wordt op Landgoed Schovenhorst de jaarlijkse zomermarkt georganiseerd "Tussen Kunst Kitsch & Coniferen". Gezellig buiten op het prachtige landgoed heel veel stands met o.a. brocante, kitsch, streekproducten, demonstraties van kunstenaars, kinderactiviteiten en een terras voor hapje en drankje. Rondwandelen in zon en schaduw, de entourage is zo gezellig. Misschien leuk om te combineren met een bezoekje aan de winkel van Tante Brocante? Entree volwassenen € 2,50 en kinderen € 1,00.
(25 juli 2012)

 

Kookboek Jeanne d′Arc

Jeanne d′Arc heeft de beste recepten verzameld uit haar magazines van de eerste 3 jaar..... en deze gepubliceerd in een boek met de mooiste sfeerplaatjes. Wat een mooi kookboek is het geworden! De recepten zijn gerangschikt op maand, zodat het makkelijk koken is met gerechten die bij het seizoen passen!

Vanaf nu te bestellen en te verkrijgen in de winkel, de prijs is € 18,95.
(26 mei 2012) 

Swarovski sieraden party

Ook dit voorjaar heeft Tante weer een sieradenparty van Het Klavertje. Prachtige zelfgemaakte sieraden met Swarovski kralen, parels, strass-stenen, voor betaalbare prijzen! Op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei 2012.
(27 april 2012)

 

Nostalgische kaarten

Zo mooi! Een collectie ansichtkaarten van oude foto′s! De meeste in zwart/wit of sepia (bruin) tint. Met een mooie witte rand, al of niet geschulpt. Prachtig om een stilleven-hoekje te maken, in te lijsten in oudzilveren fotolijstjes, op een prikbord te prikken of te versturen..... Vanaf heden in de winkel verkrijgbaar.
(5 april 2012) 

Jeanne d′Arc Lente

Nr 3 van het maandblad Jeanne d′Arc Magazine heeft als thema Lente en ligt vanaf heden in de winkel!
(2 april 2012) 

Emaillekelder

De winkel van Tante Brocante is uitgebreid met een emaillekelder .... Via een oudgroene houten trap kom je in de knusse kelder, bomvol met emaille in alle kleuren: gewolkt grijs, rood met gouden bies, gevlamd oranje, zwart.....gangbare en bijzondere stukken. Het is een hele verzameling van oud emaille. Is er niet bij wat je zoekt, dan schrijven we het op en houden oren en ogen voor je open!
(12 maart 2012) 

Glaswerk

Op een veiling van antieke en oude spullen heeft Tante veel mooi glaswerk op de kop getikt.... kristallen geslepen glaasjes, apothekerspotten, karaffen, van alles wat! Glas is zo mooi te combineren met brocante, met kant, met spiegels...
(1 maart 2012) 

Uitbreiding kleurenpalet Amazona krijtverf

Heerlijk, Amazone heeft voor haar krijtverf 4 nieuwe kleuren ontwikkeld! Mooie, nieuwe basiskleuren voor net iets meer kleur dan de grijzen van de afgelopen jaren. Evengoed gedempte, rustige, sfeervolle tinten.

- Jeans; de vergrijsde kleur van je jeans waar je geen afscheid van kunt nemen,
- Misty Taupe; de kleur van heide in de dauw van de vroege ochtend,
- Olijfgrijs; een klassieker, mooi in combinatie met Leigrijs of Jeans
- Skin: Nude op de muur; sexy!
(31 januari 2012)

 

Jeanne d′Arc wordt maandblad

Ben je ook zo′n fan van het Jeanne d′Arc Living Magazine en kijk je iedere keer reikhalzend uit naar de nieuwe editie? Dan is er goed nieuws voor je: Jeanne d′Arc wordt een maandblad!!

Waren het eerst 10 uitgaves per jaar, vanaf nu worden dat er 12 per jaar. De uitgiftedatum ligt steeds aan het begin van de maand, dus dat is ook makkelijker te onthouden! De dikte van het blad blijft ongewijzigd - 144 bladzijden pure inspiratie, zelfmaak ideeën, recepten, prachtige foto′s en veel meer.

Nr 1 heeft thema Winter en ligt al in de winkel. Nr 2 komt uit op 24 februari, en vanaf april dus iedere 1e week van de maand.
(25 januari 2012)

 

Weer veel nieuwe oude spullen in de winkel....

Het nieuwe jaar is goed begonnen met een toer door Antwerpen en omgeving. Wat een mooie, bruisende stad! En veel antiekzaakjes, Tante vindt het een aanrader. Natuurlijk ook een bezoek gebracht aan naam-collega Tante Brocante....

De toer heeft ook een schat aan nieuwe vondsten opgeleverd... kom neuzen in de winkel!
(8 januari 2012)

 

Gesloten wegens vakantie

Tante gaat er even tussenuit en de winkel is gesloten van 25 december 2011 t/m 3 januari 2011. Iedereen heel gezellige feestdagen en een liefdevol nieuwjaar gewenst!!!

 

Kerst Koopavond

In december heeft Tante Brocante een koopavond die helemaal in het teken staat van Kerst: vrijdag 16 december van 18.00 tot 21.00 uur.

Met een hapje en drankje kun je de sieradenparty van Het Klavertje bezoeken, met handgemaakte sieraden van glaskralen, Swarovski strass, parels en bedels.

Verder zijn alle kerstartikelen op die avond heeeel fors afgeprijsd, omdat het dan al zo dicht voor Kerst is, dus sla je slag voor mooie en bijzondere kerstspullen! Maak er een gezellig avondje uit Candlelight Shopping van, alle winkels in het dorp zijn ook geopend.
(1 december 2011)
 

Boek Inspirerende Zomerhuizen en De Franse Sfeer

Jeanne d′Arc heeft twee fantastische boeken uitgegeven met de titel
′Inspirerende Zomerhuizen′ en ′De Franse Sfeer in de Nordic Style′. Met ieder meer dan 400 foto′s van prachtige Scandinavische huizen en inrichtingen, decoratieve hoekjes en sfeervolle beelden om inspiratie op te doen.

Reserveer een van de boeken nu als origineel en gewild kerstgeschenk!
Voor resp. € 39,95 en € 54,95.
(26 oktober 2011)

 

Arrivée: Jeanne d′Arc nr 7!!

Vandaag aangekomen: de nieuwe Jeanne d′Arc Magazine nr 7! 150 pagina′s vol met brocante, foto′s, recepten, artikelen.... knus opkrullen op de bank met een kop thee en genieten! Tante kan hem ook aan je opsturen....

 

Nieuw gezicht in de winkel

Gezellig! Tante heeft met ingang van heden hulp van Sanne in de winkel voor een stage periode van 10 weken. Sanne volgt de opleiding Interieurstyliste aan de Hout- en Meubileringscollege. Van harte welkom Sanne!

 

Jeanne d′Arc Magazine

Op 12 augustus a.s. verschijnt al weer de nummer 6 van Jeanne d′Arc van dit jaar. Natuurlijk gaat deze uitgave over de nazomer, zowel binnen als buiten, en heeft als specifiek thema: landkeukens. Zo vol inspiratie, tante kijkt er altijd erg naar uit.
(28 juli 2011)

 

Ultra matte vernis

Het uiterst milieuvriendelijke merk Amazona heeft naast haar krijtverf en kleurwas nu ook ecologische vernis in haar assortiment. Ultra mat, zodat de karakteristieke matte uitstraling niet teniet wordt gedaan door een glanzende topcoat.
De vernis is op natuurlijke basis en vergeelt de verf niet. Ideaal om krijtverf, kalkverf, pleisterwerk en andere poreuze materialen mee te beschermen.

De vernis is verpakt in zwarte flacons van 450 ml en heeft een kindvriendelijke sluiting. Prijs is € 19,95 per stuk.
(22 juli 2011)

 

Magzine van Jeanne d′Arc

Nr 5 is gearriveerd! Hij is vanaf nu verkrijgbaar en gaat uiteraard over de zomer èn over badkamers. Mooi om cadeau te krijgen of te geven, om thuis door te bladeren, te bewaren of op een boekenstandaard te zetten met je favoriete foto open geslagen.
(23 juni 2011)

 

At Home Brocante Special

De tweede brocante special 2011 van Ariadne At Home is uit! Stampensvol met brocante adressen, foto′s, binnenkijken, overzicht van brocante markten.... genieten! Tante heeft er al in gesnuffeld, maar hij is nog lang niet uit, want hij wordt gespéld!

In deze special een artikel over Tante Brocante, in de vierluik: ′Dol op Brocante′. Jajajaja en daar is ze trots op.

De brocante special ligt vanaf nu in de winkels voor € 4,95.
(21 juni 2011)

 

Cadeaubon

Leuk om te krijgen! Daarom ook leuk om te geven!

Een cadeaubon van Tante Brocante is onbeperkt geldig en leuk aangekleed, zodat het leuk is om te geven. De waarde van de bon bepaal je zelf. Zowel te verkrijgen in de winkel, als online te bestellen in de webwinkel. Handig als je weinig tijd hebt en toch een erg leuk cadeau wilt geven...
(28 mei 2011) 

Jeanne d′Arc Living Magazine

Het 4e nummer van het Magazine (in het Nederlands) ligt in de winkel en heeft als thema Buitenleven en Zomerverblijven. Het is weer een plaatje met leuke artikelen over oude paspoppen en meelzakken! Wees er snel bij, want ze vliegen de winkel uit.
(20 mei 2011)

 

Lente Koopavond

Lieve gewaardeerde klanten van Tante Brocante,

Heerlijk die eerste zonnige dagen in het jaar!! Zoals gebruikelijk heeft Tante Brocante een koopavond in het voorjaar om deze vrolijkheid te vieren. Wie geniet er niet van de langer wordende avonden? Op vrijdag 15 april a.s. is de winkel ′s avonds open van 18.00 tot 22.00 uur. En we gaan er een heel gezellige avond van maken die je niet mag missen!

Bijzonderheden:
Swarovski party van Het Klavertje: prachtige sieraden van glaskralen, edelstenen en parels tegen lage hobby prijzen! Inmiddels de 6e avond bij Tante Brocante en altijd een succes. De dames hebben een geheel nieuwe collectie die aansluit op de lente- en zomertinten van dit jaar.

Resa Borduurwerk: kies uit honderden afbeeldingen (bloemen/rozen/engeltjes/tientallen dieren), diverse garens et voilà, je maakt je linnengoed persoonlijk. Gastendoekjes, badlakens, baby-uitzet, hondenafdroogdoeken..... Demo in de winkel!

Pracht is Kracht: wie droomt er niet van om eens een keer een kleur en/of stijlanalyse te doen om er op je best uit te zien? Om te weten welke kleuren er jou op je voordeligst doen uitzien? Kennismaking, uitleg en demonstratie.

Kom gezellig binnen wandelen voor een drankje en maak er een leuk avondje-uit van!
(10 april 2011)

 

Antieke kasten in een nieuw jasje

Er staat weer een aantal kasten klaar voor de winkel! Ze zijn nu nog in de werkplaats, wachten op transport: net klaar van het kaal maken, schuren, restaureren, anti houtworm behandeling en gerestyled in een nieuw jasje....

Allerhande kasten: linnenkasten, keukenkasten, lage kasten, hoge kasten, dikke & dunne kasten, voor woonkamer, voor slaapkamer.... ze hebben zo veel mogelijkheden. En hun jasje? Wit! Tante houdt erg van wit! Maar als die kleur niet bevalt, hebben ze zó een ander jasje hoor!

Houdt de webwinkel in de gaten, want deze fotomodelletjes staan er vandaag of morgen allemaal op.
(9 maart 2011)

 

Jeanne d′Arc Magazine

Het nieuwste nummer van Jeanne d′Arc Magazine, de nr 2 van 2011, is nu verkrijgbaar in de winkel. Vanaf nu kost het magazine 9,95 euro per exemplaar (voorheen 12,00)! Hij is níet dunner geworden, maar de oplage is dusdanig gegroeid, dat hij goedkoper kan worden aangeboden! En nog meer goed nieuws: vanaf dit nummer verschijnt hij in het Nederlands!
(25 februari 2011)

 

De historie van het schort

Ik geloof niet dat onze kinderen nog weten wat een schort is. Het voornaamste gebruik van Opoe′s schort was, om haar jurk te beschermen, omdat ze er maar een paar had. Maar ook omdat het makkelijker was, een schort te wassen in plaats van een jurk.

Ze gebruikte het schort ook als pannelap om de pannen van de kachel of uit de oven te halen. Het diende ook om de tranen en vuile neus van de kinderen af te vegen. En als ze de eieren uit het kippenhok ging halen, was een schort ook heel handig om de eieren te dragen.

Als er visite kwam konden haar verlegen kinderen onder haar schort schuilen. En als het koud was kon ze haar armen er in draaien en warmen.

Het was ook heel geschikt om menige zweetdruppel af te vegen als ze stond te koken. Hout voor de kachel werd ook in het schort binnen gebracht. Uit de tuin droeg ze allerhande soorten groente naar binnen, en als de erwten gedopt waren gingen de schillen in haar schort. In de herfst werd het schort gebruikt om de geraapte appels, die onder de bomen lagen, te dragen.

Als Opoe onverwacht visite aan zag komen stond je er van te kijken hoéveel meubeltjes dat ouwe schortje in die paar seconden nog kon afstoffen. Als het eten klaar was, ging ze naar buiten en zwaaide met haar schort, dan wist iedereen dat het tijd was om binnen te komen.

Het zal nog lang duren voordat iemand iéts heeft uitgevonden dat voor zoveel doelen gebruikt kan worden als het schortje!
(15 januari 2011)

 

Vakantie

Tante gaat er een paar dagen tussen uit, dus de winkel is gesloten van 25 december t/m 4 januari 2011!! Voor iedereen heel fijne feestdagen, een goed uiteinde en een liefdevol 2011!!
 

Koopavond

A.s. donderdag 23 december heeft Tante Brocante een extra koopavond van 18.00 - 21.00 uur voor al je laatste kerstinkopen! Veel artikelen zijn maximaal afgeprijsd, zodat Tante met veel ruimte voor nieuwe spullen het nieuwe jaar in kan gaan!

 

Alles Brocante

Wauw! Tante heeft net een nieuwe site ontdekt, ken je deze site al: www.allesbrocante.nl ?
Prachtige site met veel nieuws over brocante, zowel winkels als opknapideeën, verhalen over herkomst, foto′s, noem maar op!!
(10 december 2010)

 

Jute en linnen

Helemaal van nu, met een hang naar vroeger: jute. De oude meelzakken, waszakken, mangeldoeken ... Als je er eentje in je handen hebt, vóel je het verhaal. De nieuwe trend om jute te gebruiken voor spreien en kussens is daarop gebaseerd.

In de nieuwe Seasons staat een heel mooie foto van de sprei Jute met de rode streep en het dekbedovertrek Ajour. Verkrijgbaar bij Tante!
(4 december 2010)

 

Bedlinnen

Slapen onder frisgewassen en gesteven katoenen dekbedden, wegdromen onder een heerlijke sprei, uitrusten in een prachtig opgemaakt bed met veel kussens! Met luxe beddengoed creëer je een comfortabele sfeer in je slaapkamer en dat is wat je bij Tante Brocante vindt.

Een ruime collectie quilts en spreien, dekbedovertrekken met kant, oude lakens en slopen met monogrammen.... In de webwinkel zie je de nieuwe aanwinsten bij "linnen".
(1 december 2010)


 

Brocante agenda

Helemaal nieuw en uniek: de brocante agenda 2011 (weekplanner) met op iedere bladzijde twee weken, met foto′s en ruimte om afspraken op te schrijven. Je kunt hem neerzetten (zie foto) maar ook inklappen om in je tas mee te nemen. De foto′s zijn allemaal van mooie oude, brocante spulletjes, kortom: inspiratie en genieten!

Leuk cadeau voor in de zak van Sint (E 11,95). Bestel hem nu via de webwinkel onder het kopje ′diversen′.
(13 november 2010)

 

Koopavonden december

Voor de Kerst heeft Tante een tweetal koopavonden: winkelen onder het genot van een hapje en drankje en voor de liefhebbers glühwein! Kom gezellig langs met een vriendin en proef de winterse kerstsfeer.

Noteer vast in je agenda en maak er een knus Last Minute Christmas Shopping van:

vrijdag 17 december - met Swarovski sieradenparty
donderdag 23 december
(18.00 - 21.00 uur)

 

Jeanne d′Arc Magazine

Nr 7 van het Jeanne d′Arc Magazine had als thema "Autumn" - herfst en staat bol van mooie inspirerende foto′s! Nr 8 is nu ook in de winkel, met als thema "Christmas"! Mooooiiii!

Naast de 8 reguliere edities van dit jaar is er ook een Kerst Special uitgekomen, met alléén foto′s, géén advertenties!!

Voorgaande jaren verscheen deze Kerst special alleen in boekvorm, met een harde kaft, maar door hem dit jaar in magazinevorm te printen, is de prijs ook heel leuk. Kijk in de webwinkel onder het kopje "Jeanne d′Arc". Origineel en zeer gewild cadeau voor in de zak van Sint! 

Tafelzeil aanbieding

Gedurende de hele maand november is al het tafelzeil in de aanbieding! Kijk in de webwinkel onder het kopje ′aanbiedingen′.

 

Hulp van Stagiaire

Tante heeft een paar helpende handjes erbij in de winkel, Rianne komt de gelederen versterken tot en met januari. Voor haar opleiding Management & Wonen volgt ze stage gedurende een aantal dagen per week. Rianne van harte welkom!

 

Jeanne d′Arc Living Magazine

Op 20 augustus a.s. verschijnt nr 6 van het Jeanne d′Arc Living Magazine met als thema ′country kitchens′, een prachtnummer vol inspiratie voor brocante keukens. Als je wilt kun je nu al vast een exemplaar reserveren, want ze vliegen de winkel uit; nr 5 ging over badkamers en is uitverkocht.

 

Bed & Breakfast De Bedstee

Zin in een (paar) nachtje(s) weg? Dan heeft Tante een leuke tip voor je: Bed & Breakfast De Bedstee in Putten. Op en top Gelderse gastvrijheid en tot in de puntjes verzorgd logeren in een wit boerderijtje aan de rand van het bos. Vlakbij strand, sauna, bos, golfbanen, het dorp én Tante Brocante.

Kijk op: www.debedsteeputten.nl en je wilt meteen boeken!
(16 juli 2010)

 

Serviezen Appletree en Greengate

Appletree gaat stoppen met de productie van het brocante servies in wit, blauw en groen. Tante heeft nog wel een grote voorraad kunnen bemachtigen, dus als je nog aanvullingen wilt, is dit een goed moment om te kiezen & te kopen!

Tante gaat stoppen met het servies van Greengate en ruimt fors op: 10% korting op de serviesonderdelen rood met witte stip en maar liefst 50% korting op alle andere serviezen (de serviesonderdelen beige/groen/blauw met witte stip en bloemetjes)!
(7 juli 2010)

 

Tante Brocante 5 jaar!

Tante Brocante bestaat op 1 juni al weer 5 jaar! En dát gaan we vieren! Op zaterdag 5 juni is het feest, de winkel is open van 10.00 tot 16.00 uur en iedere klant krijgt koffie en gebak. Daarnaast zijn er tal van aanbiedingen, korting op o.a. Greengate, en krijg je een cadeautje naar keuze als je die dag meer dan 25 euro besteedt. Maak er een dagje uit van en kom gezellig langs!
(31 mei 2010)
 

Ariadne Brocante Special

Hij is uit! De brocante special van de Ariadne At Home! Wat is hij leuk, 100 bladzijden smullen. Van iedere bladzijde wordt je blij. En jajajaja gelukkig wordt Tante Brocante genoemd. Voor iedere klant die aan 50 euro besteedt, dit speciale bewaarexemplaar gratis! Maar wees snel, want op = op.
(6 mei 2010)

 

Woonstijl

In Woonstijl Magazine van april 2010 werden de leukste brocante adressen genoemd in de regio... gelukkig stond Tante Brocante erbij!
Adresjes met een aanbod van zowel oude brocante, als nieuwe landelijke woonaccessoires.
(7 april 2010)

 

Antiek route Veluwe

Weekendje of weekje op de Veluwe? Dan is de Antiek Route misschien een leuk idee. Op www.antiekroute-veluwe.nl is een route uitgestippeld voor een dagje uit, langs verschillende antiek en brocante winkels op de Veluwe.

Tante heeft ook het (gratis) boekje "Leefstijl" in de winkel liggen, een klein handig pocket formaat met veel leuke adresjes. Vraag er naar!
(5 april 2010)

 

Jeanne d′Arc Living

Met trots en enthousiasme heeft Tante vanaf heden het mooie merk Jeanne d′Arc Living toegevoegd aan haar assortiment!

Deze nostalgische stijl past helemaal in een brocante woonsfeer en zéker bij de passie van Tante. Jeanne d′Arc kenmerkt zich door een Frans-Scandinavische landelijke stijl met veel details als parels, kant en lint.

Naast woonaccessoires, bedlinnen en kleinmeubels, geeft Jeanne d′Arc een prachtig woontijdschrift uit. Dit centimerdikke tijdschrift verschijnt dit jaar 8 maal en staat bol van sfeerfoto′s. Het eerstvolgende magazine komt uit rond 15 april en ligt dan in de winkel bij Tante. Wees er snel bij want op = op. Bestellen via de webwinkel of het sluiten van een abonnement kan ook.

Het assortiment van Jeanne d′Arc ligt over ca 3 weken in de winkel. Als je het merk nog niet kent, en als je een liefhebber bent van de romantische nostalgie, dan is het absoluut de moeite waard om een kijkje te komen nemen!

(31 maart 2010)

 

Kroonluchters en gloeilampen

Tante heeft veel antieke kroonluchters hangen, prachtig: die lampen met veel gloeilampen uit de jaren ′30. Een vraag die tante veel krijgt is: wat nu als de gloeilamp in 2012 niet meer verkocht mag worden?

Er worden op dit moment alternatieven ontwikkeld. Zowel spaarlampen als led-lampen, en vooral in de laatste soort zullen er mooie lampen komen. De eersten zijn al te koop, dus als je wilt kun je al testen en kijken of je het mooi vindt.
(21 maart 2010)

 

Lentekriebels koopavond

Al vervuld met lentekriebels heeft Tante een koopavond gepland met zonnige aanbiedingen! De tuinspulletjes krijgen extra aandacht en ook presenteert Het Klavertje haar nieuw lente- en zomercollectie van zelfgemaakte sieraden van Swarovski parels, stenen en kralen.

Kom vrijblijvend kijken!

Vrijdag 16 april 2010
van 18.00 tot 21.00 uur

 

Paspoppen in At Home

In de uitgave van maart heeft Ariadne At Home een artikel besteed aan antieke paspoppen.... Het artikel wordt vergezeld door een foto van de prachtige verzameling van Hetty Brinkhof. Zo sfeervol, zo tot de verbeelding sprekend! In de winkel van Tante staan er ook altijd wel een paar.

(20 februari 2010)

 

Verloting

De hyve "Huisje Kijken" is de 5000 leden gepasseerd en om dit te vieren was er een verloting onder de leden. Op de vraag: "Wat is huisje kijken voor mij?" heeft Alberta Paardenkooper het volgende antwoord geformuleerd, en is daarmee als winnares van dit onderdeel gekozen door Huisje Kijken:

Hoera 5000 leden
Uit alle windstreken van Nederland
Is absoluut een feestje waard
Speciaal en warm, dat is deze site
Je hoeft je hier nooit alleen te voelen
En dat is echt heel fijn

Kijken bij anderen binnen
Ideeën opdoen
Ja voor iedereen is er wel wat
Kletsen en krabbelen doen er een hele hoop
Elke dag is het weer een feestje
Nu ik lid ben van HK

Ik geniet, schuif, rommel en shop
Speciaal bij de action is dat regelmatig

Vriendinnen maak je hier bij de vleet
Of het nu ouder of jonger is
Op huisje kijken zijn we allemaal gelijk
Recht door zee daar houden we alleen wel van.

Menigeen heeft wit in zijn huis
′t Is de kleur van ons allemaal
Ja verven dat doen we graag

Top dat is het goede woord
Over dit heugelijke feit
Proficiat Susan, op naar de volgende 5000!


Alberta, Gefeliciteerd met het winnen van de verloting!
De bestekset van Greengate komt zo spoedig mogelijk naar je toe!
(21 februari 2010)

 

Verloting

De hyves site Huisje Kijken is binnen no time gegroeid naar 5000 leden... een goede reden om een verloting te houden! Word ook lid, maak de slagzin af "huisje kijken is voor mij ....." en win een bestekset van Greengate! Je raadt het al: ter beschikking gesteld door Tante Brocante.

Er zijn meer cadeaus te winnen, bijv. een nachtje in een bed & breakfast! Een houten hart aan een koord, zeepslingers, servetten... reden genoeg om een gokje te wagen.

Tante is fan van de site Huisje Kijken, want er worden iedere dag weer foto′s geplaatst door leden, die je een blik gunnen in hun huis... erg leuk en vol inspiratie.

http://huisjekijken.hyves.nl

 

Inrichting van je huis

Als je niet alleen van brocante houdt, maar ook andere inrichtingen kunt waarderen, of misschien ben je zo creatief dat je verschillende stijlen met elkaar integreert, dan is volgende internationale website leuk om te zien: www.inrichting-huis.com

Iedere dag plaatsen ze foto′s en beschrijvingen van huizen en appartementen over de hele wereld. Een andere invalshoek. Weer eens heel wat anders. Inspiratie voor de inrichting van je huis!

Maar met dit keer een reportage over een huis met een Zweedse inrichting met brocante kasten en klepbank.... zo uit de winkel van Tante Brocante. Leuk!!
(27 januari 2010)


 

Wegens vakantie gesloten

In verband met Kerstvakantie is Tante brocante gesloten van donderdag 24 december t/m vrijdag 1 januari. Zaterdag 2 januari is de winkel weer open!

Tante wenst iedereen knusse feestdagen, een spetterend uiteinde en gelukkig 2010!
 

Extra koopavonden

Voor het feestseizoen heeft Tante een aantal koopavonden ingepland:

donderdag 19 november 2009
Op deze koopavond is er ook weer een hoek ingericht voor de dames van Het Klavertje. Prachtige sieraden met Swarovski kristallen, parels en edelstenen. De prijzen zijn laag, omdat zij het als hobby doen en er niet aan willen verdienen. Ook erg geslaagd als sint/kerstcadeaus. Kom vrijblijvend sieraden passen!

donderdag 17 en vrijdag 18 december 2009
Speciaal voor de Kerstdagen 2 koopavonden waarbij alle Kerst-artikelen flink afgeprijsd zullen zijn!


 

Aanpassingen website

Binnenkort wordt de website van Tante brocante weer een stukje verder geoptimaliseerd. Tante vindt het belangrijk dat de lezers en klanten -jij dus!- er makkelijk gebruik van kunnen maken. Tips voor zaken die ontbreken of beter kunnen, zijn daarom héél erg welkom! Deze kun je kwijt in het gastenboek. Dank je wel alvast!
(15 november 2009)
 

Interview in At Home

In het november nummer van At Home is een interview opgenomen met Tante Brocante. De journaliste is in de winkel geweest en heeft gezellig een kop koffie gedronken en foto′s gemaakt. Tante is blij met deze publiciteit... zegt het voort!
(17 oktober 2009)

 

Bloemschikster van Tante valt in prijzen

De bloemschikster die de mooie kranzen en bloemstukken maakt voor Tante is in de prijzen gevallen! Corine deed mee aan het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken en behaalde de vierde prijs. Tante is reuze trots op haar!
(12 oktober 2009)

 

Amazona Krijtverf

In 2010 worden de wettelijke richtlijnen voor verf aangescherpt ten aanzien van de maximaal toegestane hoeveelheid oplosmiddel. De Amazona Krijtverf die Tante in de winkel verkoopt, valt ruim binnen de marges, want dit is een volledig ecologisch product.

Amazona krijtverf is verkrijgbaar in 4 bruintinten, 4 grijstinten en 4 frisse kleuren die bij deze twee kleurlijnen passen. Kijk voor uitgebreide informatie in de webwinkel of op www. amazona.nl
(27 augustus 2009)

 

Kroonluchters

Tante heeft weer een partij mooie gerestaureerde kroonluchters uit België en Frankrijk! Een enorme plafonnière, een zakkroon, wandlampen, een mooie kristallen kroon, een kleine Maria Theresia met maar liefst 12 lichtpunten.... en nog meer variatie. Prachtig!

Van kindsaf aan heeft Tante al een zwak voor kroonluchters. De glinstering, de romantiek, de nostalgie... Het herinnert aan baljurken, danszalen, kleine theesalons, die we allemaal kennen van films, kastelen en ruïnes.

De kroonluchters van Tante zijn allen gerestaureerd, schoongemaakt en daar waar nodig van nieuwe bedrading voorzien.
(15 augustus 2009)

 

Picknick mand voor winnares

Vandaag heeft Tante een nostalgische picknick mand uitgereikt aan de winnares van de aktie "Met Belgerinkel naar de Winkel".

Mw Van Lagen heeft op de fiets boodschappen gedaan en zo één (of meerdere) volle spaarkaarten bij elkaar gespaard. Onder alle ingeleverde spaarkaarten werden prijzen verloot. Tante Brocante heeft meegedaan aan deze milieuvriendelijke campagne en mocht aan mw Van Lagen een vrolijke groen/wit geblokte picknick mand cadeau geven.
(31 juli 2009)
 

Tante in de steigers

Tante krijgt een opknapbeurt aan de buitenkant en staat deze week in de steigers! Excuses voor de overlast!
(21 juni 2009)

 

Met belgerinkel naar de winkel!

Laat de auto staan en kom op de fiets naar de winkel! Goed voor het milieu en goed voor je lijf!

Tante Brocante doet mee aan de landelijke aktie ′Met Belgerinkel naar de Winkel′ van 9 mei tot en met 27 juni.

Iedere keer dat je op de fiets naar de (deelnemende) winkels komt, krijg je een stempel. Als je de stempelkaart vol hebt - en dat is al bij 10 stempels! - lever je deze in. Na afloop worden onder alle kaarten erg leuke cadeaus verloot!

De deelnemende winkels kun je herkennen aan de poster op de winkeldeur of je kijkt op www.belgerinkel.nl en klik op de knop ′Wie doen er mee?′

 

Extra koopavond met sieradenparty

Op 23 april was een extra koopavond ingelast met de mooie zelfgemaakte sieraden van Het Klavertje . Prachtige professionele armbanden, kettingen en oorbellen met Swarovski parels en kristallen, bedels en kralen in diverse stijlen en uitvoeringen.

De opkomst was een succes en zeker voor herhaling vatbaar in het najaar!

 

Selectie Ariadne At Home

Tante Brocante is uitgekozen voor de woonwinkelselectie van Ariadne at Home!

Ken je het tijdschrift ? Ariadne at Home is het toonaangevende maandblad voor de vrouw van nu. Ze richt zich op de vrouw die het leuk vindt om dingen uit te proberen, nieuwe accenten te leggen, maar die vooral haar eigen gevoel volgt. Ze is kwaliteitsbewust.
Haar huis inrichten is een levensstijl, ze is er altijd mee bezig. Ze besteedt veel tijd en geld aan de binnen-en buitenkant van haar woning.

Tante mist zelf geen maand het blad en is daarom erg blij met de benoeming tot de selectie van leukste woonwinkels! Vanaf mei wordt Tante Brocante genoemd en kun je het blad in de winkel inzien!

 

Bruidsbeurs Parkhotel Putten

De Bruidsbeurs was een drukke gezellige beurs met een uiteenlopend aanbod: trouwkaarten, bedankcadeautjes, bruidstaarten, boeketten, fotografie, nagelstylistes, trouwvervoer... en ook Tante was er vertegenwoordigd met een stand.

Brocante stond ook op deze beurs, omdat zij veel cadeautjes en accessoires heeft die perfect bij de trouwdag passen. Ook omdat trouwen leidt tot samenwonen... of huisinrichten... en waar kan je dan beter terecht voor een nostalgische, romantische inrichting?

(3 februrari 2009)


 

Nichtje Brocante

Vanaf woensdag 14 januari versterkt "Nichtje Brocante" weer de gelederen van Tante Brocante. Lisa Christensen is niet écht het nichtje van Tante, maar vanaf het moment dat zij vorig jaar haar 1e stageperiode begon bij Tante, werd ze gekscherend ′nichtje′ genoemd! Lisa volgt de opleiding Management en Wonen en werkt weer bij Tante in de maanden januari, februari en maart.
(10 januari 2009)

 

Etalage Meiling

De etalage van DecoHome Meiling is opnieuw ingericht met meubels en accessoires van Tante Brocante!
Bij Meiling kun je heel goed terecht voor bloemenstoffen en -behang, de PIP collectie en bijv. het toile de joye behang dat ook in de winkel van Tante Brocante is gebruikt.
(8 januari 2009)

 

Webwinkel een feit!

Sinds 1 januari jl. heeft Tante op haar website ook een webwinkel waar je on-line producten kunt bestellen. Producten worden per post verstuurd of persoonlijk thuis bezorgd.

In de loop van januari zal de webwinkel helemaal gevuld worden met producten, prijzen, afmetingen van alle leuke, lieve, brocante spullen uit de winkel. Handig voor klanten die het druk hebben of wat verder weg wonen!

Graag hoort Tante je mening: laat je een berichtje achter in het gastenboek?
(5 januari 2009)

 

Gelukkig Nieuwjaar!

Tante wenst iedereen een heel liefdevol, gezellig en gelukkig Nieuwjaar!
 

Leukste winkel van Putten!

Tante is nog steeds overdonderd! Zij heeft de verkiezing van "Leukste, gezelligste, beste zaak van Putten" voor 2008 gewonnen!!!

Op 3 december werd de beker overhandigd die bij deze titel hoort en deze pronkt op de toonbank!

Allereerst wil Tante iedereen bedanken die zijn/haar stem heeft uitgebracht op haar winkel. Die steun en dat vertrouwen heeft haar geholpen om als eerste over de streep te komen. En daarnaast nodigt zij iedereen uit om dit met haar te vieren op donderdag 11 december: de hele dag taart in de winkel!
(10 december 2008) 

Vakantie

Wegens Kerstvakantie is de winkel gesloten van woensdag 24 december 2008 tot en met vrijdag 2 januari 2009.

 

Uitbreiding met webwinkel

Houd het in de gaten: de website van Tante Brocante wordt uitgebreid met een webwinkel! Dat betekent dat je alle artikelen die in de winkel verkocht worden binnenkort ook via de website kan bestellen en kan laten thuis bezorgen! Handig toch??
(2 december 2008)

 

Wie is de leukste winkel van Putten???

Deze week organiseert de plaatselijke weekkrant van Putten ~Puttens Weekblad~ de jaarlijkse verkiezing van de leukste, gezelligste, beste winkel van Putten. Tal van ondernemers hebben zich opgegeven en ook Tante Brocante dingt mee naar de titel! Als je fan bent van de winkel Tante Brocante of als je de website heel gezellig vindt, help haar dan deze titel te bemachtigen!!!

Iedereen die meedoet maakt bovendien kans op: een LCD tv, een senseo latte, waardebonnen en verrassingen. En voor Tante betekent de titel: het krijgen van publiciteit en een jaar lang roem!

Wat moet je doen?
Knip de bon uit het Puttens Weekblad en lever deze in bij Tante of stuur deze op naar het adres dat op de bon staat. Of: Stuur een SMS: WIN ZAAK 14 naar 2121
Per sms krijg je 1 retourbericht à € 0,40.

Je kunt inzenden of sms-en tot 30 november 16.00 uur. Iedereen mag 1x meedoen. Doen!!
Vast hartelijk bedankt!
(20 november 2008)

 

Tante op Hyves!

Tante Brocante is nu ook op Hyves te vinden! Meld je snel aan als lid en blijf op de hoogte van de nieuwtjes en ontwikkelingen!

http://tante-brocante.hyves.nl
(10 november 2008)


 

Kerst en Sint

Langzaam wordt de winkel van Tante omgedoopt in de gezellige donkere sfeer van de kerstdagen.

Een hoek met een witte kerstboom, zilveren, gouden, glazen, blauwe decoraties.... het is een uitdaging om voor iedere smaak een bijdrage te leveren. Mooie, ontroerende en grappige accessoires. De delftsblauwe ballen en de rode ballen met witte stip ontbreken ook weer niet!

Sinterklaas gaan we niet zo maar voorbij: er zijn leuke pepernootdozen, welkom sinterklaas bordjes, cadeaulabels met een kusje van de Sint!

Kortom, reden genoeg om een bezoekje aan de winkel te brengen!
(22 november 2008)

 

Greengate herfst/winter

Oooooh wat is het móói! De nieuwe herfst/winter collectie van Greengate is prachtig, Tante was meteen helemaal verliefd. Hierbij een impressie.

(25 oktober 2008)

 

Tante is jarig!

De winkel Tante Brocante bestaat al weer 3 jaar en het is 1 jaar geleden dat de ′nieuwe′ tante de winkel heeft overgenomen. Wat vliegt de tijd!! Aanstaande zaterdag vieren we dat met de hele dag koffie en taart! Iedereen is van harte welkom!
(1 juni 2008)
 

Michal Negrin

Vanaf nu in de winkel, de exclusieve nostalgische schrijfwaren van Michal Negrin, prachtig om cadeau te doen: briefpapier, notitieblokjes, kalenders, opbergmappen, wenskaarten, telefoonboekjes, etc.

De schrijfwaren van Michal Negrin ademen dezelfde stijl en elegance uit als de kleding en sieraden van dit buitengewoon mooie merk. Michal Negrin creëert een wereld van romantiek, schoonheid, kleur, fantasie en optimisme. Kijk ook op www.michalnegrin.com en wedden dat je verliefd wordt!
(25 mei 2008)

 

Krijtverf

De distributeur heeft een waardige opvolger gevonden voor de krijtverf van Annie Sloan. Deze nieuwe krijtverf is ook mooi mat en geeft een prachtige, natuurlijke sfeer. Hij is verkrijgbaar in 12 zachte kleuren, waaronder ook weer antiek wit. De verf is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel.
(12 april 2008)

 

Ariadne at Home!

Het is echt waar.... Tante Brocante wordt genoemd in de favoriete brocante adresjes van Linda van der Ham, styliste van Ariadne at Home (april nummer)! Daar is Tante apetrots op!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
"Een heerlijke mix van oud en nieuw brocante, een bron van inspiratie" Tante Brocante combineert oude kastjes, tafels, stoelen en (spijlen)bedjes uit België en Frankrijk met nieuwe accessoires zoals kussens, quilts en serviezen. Als Tante het niet heeft, gaat ze het voor je vinden!"
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
(16 maart 2008)
 

Stoffen

Tante heeft nu ook stoffen per meter! Om zelf gordijntjes, kussens, pyama′s, lakentjes te maken. Alle stoffen van heerlijk eerlijk 100% katoen.
(1 maart 2008)

Terug naar boven